Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Na zes jaar opeens vordering incasso

In 2016 heb ik een GBA naar een betaal bedrijf gezonden om aan te tonen dat ik nooit heb gewoon op een adres.
Tussen april 2016 en april 2022 heb ik helemaal niets meer vernomen. Geen mail, telefoontje of brief.
In april 2022 krijg ik opeens van een incasso bureau uit het niets een mail of ik even wil betalen.
Het gaat hier om een mobiel abonnement, waarbij het nummer, rekening nummer en adres van mijn ex is. De tenaamstelling stond wel op mijn naam.

Ik heb ze op 22-4-2022 gevraagd om bewijzen en aangegeven dat dit een verjaard incasso is.

Vandaag krijg ik echter een mail dat ze mij een sms hebben gestuurd. Die ik niet heb ontvangen. Hoe kan het dat ik na 6 jaar, waarbij ik nooit, gemaild of gebeld ben opeens een vordering krijg

Graag zou ik willen weten wat mijn rechten en plichten zijn in deze

Het is heel verstandig dat u zich op een verjaring heeft beroepen in deze. Kennelijk is met de sms bedoeld om aan te geven dat die verjaring zou zijn gestuit. U kunt laten weten dat u deze nooit heeft gehad en dat u zelf nooit dit mobiele abonnement heeft afgesloten. Mochten zij dan toch blijven doorzetten in die zin dat u wordt gedagvaard, dan is het verstandig een advocaat in de hand te nemen die u hierin kan bijstaan. Enkel met een vonnis kunnen zij ook daadwerkelijk executiemaatregelen treffen zoals bijvoorbeeld het leggen van beslag. Ik betwijfel echter of zij daartoe zullen overgaan met hetgeen u heeft aangevoerd. Mocht dat echter toch het geval zijn, dan kunt u desgewenst contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag