Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na nu bijna 2 jaar in de ziektewet te hebben gezeten en nu 4 van de 5 dagen te werken wil mijn baas van mij af.Wat zijn precies mijn rechten en zouden jullie mij van advies kunnen voorzien en contact met mij opnemen.

Na 2 jaar ziekte kan de werkgever een ontslagvergunning vragen wanneer er geen passend werk is. U kunt dan aanspraak maken op de transitievergoeding.

Als u na 2 jaar nog steeds ziek bent moet het UWV beslissen of u in de WIA komt. Zo ja, dan krijgt u een uitkering. Zo niet, dan moet u een WW-uitkering aanvragen. Binnen 06 weken kunt u bezwaar maken tegen een beslissing van het UWV..

Ik adviseer u contact op te nemen met een advocaat gespecialiseerd in het sociaal verzekeringsrecht. Meestal is die aangesloten bij de SSZ. Vaak is het eerste advies gratis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw antwoord.Ik ben afgelopen vrijdag bij het Uwv geweest en ze hebben mij voor 50 % afgekeurd.
Als het goed is krijg ik 50 % loon van mijn werkgever en 50 % van het Uwv.Als mijn werkgever voor mij een ontslagvergunning aan vraagt kan ik na 7 jaar een ontslag vergoeding eisen ?


De loonbetalingsverplichting van de werkgever houdt na 2 jaar ziekte op. U krijgt na 2 jaar dan ook geen geld meer van de werkgever.

Wanneer u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent krijgt u een WIA-uitkering. Voor de rest krijgt u een WW-uitkering. In totaal krijgt u dan ongeveer 70% van uw laatstverdiende loon.

Wanneer de werkgever de arbeidsovereenkomst opzegt heeft u recht op de transitievergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

In uw situatie is een WW-uitkering naast een WIA-uitkering niet mogelijk! Bij een mate van arbeidsongeschiktheid van 35-80 % ontvangt u 70% van uw dagloon gedurende uw loongerelateerde uitkering.
Na twee jaar ziekte hebt u alleen dan recht op loon als vastsstaat dat er voor u bij uw werkgever passend werk is. Dat schrijft u niet. Het feit dat UWV u 50% arbeidsongeschikt vindt wil niet zeggen dat uw werkgever u 50% loon moet doorbetalen. Zoals mijn collega al schrijft: na 104 weken zieket vervalt in principe de loondoorbetalingsplicht van werkgever, tenzij er dus sprake is van aanwezig passend werk dat u zou kunnen doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag