Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na mijn vakantie ben ik teruggekomen met de heuglijke mededeling aan mijn baas, dat ik in verwachting ben. Zijn reactie hierop was direct: "je begrijpt dat we mensen met een tijdelijk contract die zwanger zijn, niet verlengen" en "dat was toch niet gepland". De dag erna stond (geheel toevallig gepland tijdens mijn vakantie), een functioneringsgesprek gepland. Tijdens dat gesprek heeft hij nogmaals bovenstaand herhaald en daaraan toegevoegd dat ze een kleine organisatie zijn (10 pers) die dergelijke kosten niet kunnen dragen. Op mijn antwoord dat dat onzin is omdat de kosten vanuit het UWV worden gedragen, gaf hij aan dat ik daarmee nog niet vervangen zou zijn. Daarbij, zo merkte hij opeens op, zou ik sowieso niet verlengd zijn (mijn contract loopt af 31 dec, datum van dit gesprek was 14 mei), omdat de functie-invulling opeens niet meer was zoals hij in gedachten had, en de kosten voor mijn functie opeens vanuit bedrijfseconomische belangen te hoog zouden worden en ik niet voldeed aan wat hij in gedachten had bij aanvang van de functie. Nu werk ik er al bijna twee jaar en is er naar aanleiding van mijn functioneren nooit enig aanmerken geweest. Ik heb dus sterk het vermoeden dat het niet verlengen van mijn contract alleen gebaseerd is op mijn zwangerschap. Echter, ik heb geen getuigen en niets op schrift.
Ik ben die dag naar huis gegaan en heb me ziekgemeld met overspannenheidsklachten. Maar wat nu? Welke stappen kan ik ondernemen (buiten klacht indienen bij College Rechten voor de Mens) op juridisch vlak? En moet ik weer terug aan het werk?



Als u e.e.a. niet kunt bewijzen, is welke actie dan ook zinloos. Helaas voor u. Daar komt nog bij dat, zoals u zelf al aangeeft, er ook is meegedeeld dat verlenging hoe dan ook niet aan de orde was.

Qua ziekmelding, dat heeft geen (juridische) functie in deze kwestie. En alleen als u niet kunt werken, kunt u ziek gemeld blijven. Dat zal ook de bedrijfsarts aangeven.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag