Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


na mijn scheiding heeft mijn ex mijn woning toebedeeld gekregen( ook op het convenant) echter na enige periode hebben we sommige zaken mondeling gewijzigd en blijft de woning van mij ( staat bij de kadaster op mijn naam) en hij mag er in wonen als hij de hypotheek en alle bijkomende kosten betaald. Ik woon nu bij mijn nieuwe man. Nu wilt mijn zus mijn woning kopen. mijn ex zegt nu dat hij helemaal niets weet van de wijzigingen en volgens hem het huis van hem is. Hij heeft ook ongevraagd verbouwingen verricht.

Kan ik mijn huis alsnog aan mijn zus verkopen?

Als de woning op uw naam staat dan is de eigendom dus nooit overgedragen aan uw ex man en bent u dus nog steeds eigenaar. Wel heeft u afgesproken dat uw ex man in het huis mag wonen als hij de hypotheek en alle bijkomende kosten betaald. U kunt dus niet zo maar uw ex uit het huis zetten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat hij daar nog even blijft wonen is geen probleem. Mijn zus moet haar huis nog verkopen. Daar kunnen we dan een termijn voor afspreken naar alle redelijkheid. Alleen hij zegt dat ik het huis niet kan verkopen omdat hij niets meer weet van onze afspraak en op het convenant staat dat hij het toebedeeld heeft gekregen. Kan ik het alsnog aan mijn zus verkopen met de afspraak dat hij daar minimaal een jaar mag wonen tegen marktconforme huurprijs? Dan heeft hij een jaar de tijd om iets anders te zoeken. Hin zegt dat hij mij dan voor de rechter daagd wegens het niet nakomen van het convenant.


Als het er op aan komt zult u moeten bewijzen dat u nadien andere afspraken heeft gemaakt dan in het convenant staan. U kunt overigens onderling elke afspraak maken die u wenst dus ook dat hij nog een jaar in het huis mag wonen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag