Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na 2 weken geschorst te zijn geweest ben ik op staande voet ontslagen bij de AH. Gedurende deze schorsing heb ik 2 gesprekken gehad over de situatie, waarin de werkgever het vermoeden had dat ik een product uit de winkel heb genuttigd zonder te betalen. De vraag is of de werkgever verplicht is, bij het ontslaan op staande voet, de bewijsstukken te vermelden, waarop deze beslissing is gebasseerd. Deze vraag is op basis van het feit dat de werkgever slechts het vermoeden had dat ik etenswaren heb genuttigd zonder te betalen.



U treedt het beste met een jurist in overleg om zich tegen het gegeven ontslag op staande voet te verzetten. Het is van belang dat u dit zo spoedig mogelijk doet. Dit is van belang voor uw WW rechten en wellicht heeft u een loonvordering tot dat het ontslag op een correcte manier tot stand komt. Een andere insteek is om te gaan voor baanbehoud.

Als u wilt dat ik u bijsta kunt u mijn gegevens vinden op mijn website (tarieven en werkwijze).



Beoordeel dit antwoord:

Een vermoeden van het nuttigen van etenswaren is niet voldoende. De werkgever moet bewijzen dat u etenswaren heeft genuttigd zonder te betalen. Bij ontslag op staande voet is de kans ook groot dat u problemen krijgt met een WW uitkering. Daarom is het verstandig om een jurist in te schakelen om u bij te staan.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag