Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Myn zoon heeft een waterrekemimg gekregen van E 21.OOO Er was 9 jaar geschat omdat hy het luik boven de meter niet open kon krygen. Hy woont alleen en verwachtte dat hy eerder te veel zou betalen als te min. Toen hy deze maand de vloer openzaagde om by de meter te komen en de meterlezing doorstuurde kreeg hy de volgende ochtend al bericht dat er iets niet klopte. Er is een nieuwe meter geplaatst maar die sloeg ook op hol. We hebben de loodgieter laten komen en die constateerde een lekje zo groot als een potlood punt waar het water uit sproeide. Waarschijnlijk al jaren. Mijn zoon zit in de schuldsanering en zou er in November uitgaan. Mijn zoon heeft het waterleidingbedrijf de zaak uitgelegd en aangeboden dat als hy uit de schuldsanering komt 50 Euro per maand zal betalen en als hy Ikeer per jaar belasting terug krygt vanwege de allimentatie dat hy die l000 Euro ook zal betalen. Hy kreeg email terug met de afwyzing van zijn verzoek. Ze zeiden dat hy geen kwytschelding kon krygen, maar daar heeft hy niet eens om gevraagd. De schuldsanering heeft ook een verzoek in gestuurd met het aanbod dat wij als ouders 2000 Euro wilden betalen om het af te kopen meer kunnen wy niet doen maar daar is nog geen antwoord op. Wij vinden ook dat het waterleidingbedryf in gebreke is gebleven om toe te staan dat iemand 9 jaar een geschatte rekening krijgt. Mijn zoon had niet het minste vermoeden dat er een lek zou zijn want de waterdruk was normaal. Welke stappen kunnen wy nog ondernemen, want het zal verschrikkelijk zijn als mn zoon nu door deze bykomende schuld uit de schuldsanering wordt gegooid en zn huis moet worden verkocht en met nog een restschuld van tenminste 60.000 en de schuldeisers van de andere schulden er ook weer bij komen. Kunt U ons raad geven? By voorbaat bedankt.

Beste vraagsteller,
mij is nog niet duidelijk of het huis waar uw zoon woont zijn eigen huis of of een huurhuis? Want u stelt dat hij er in november uit zal gaan, maar ook dat misschien zijn huis moet verkopen?

Ik zie het zo: er is een verborgen gebrek waardoor schade ontstaat. Uw zoon zou kunnen onderzoeken of de verkoper misschien aansprakelijk is voor deze schade dan wel de verhuurder.

Ten tweede meen ik moet onderzocht worden of het waterbedrijf wellicht onvoldoende zorg op zich heeft genomen uw zoon/ de klant te beschermen tegen een te hoge eindafrekening door 9 jaar lang een stand te schatten. Ik vind het namelijk een behoorlijk eindbedrag , er is veel water uit het lek gelopen gedurende al die jaren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag