Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Momenteel ben ik werkzaam als parkeerwachter bij een pretpark.
Gezien de indeling van de parkeerplaats wijs ik plaatsen aan en begeleid het parkeren.

Nu ben ik dus vandaag aangereden, daarom zou ik graag advies wilen over wat de mogelijkheden zijn.

De situatieschets:
Terwijl ik bezig was met het begeleiden van een auto besloot de vrouw ineens het stuur naar rechts te gooien. Dit om extra ruimte te pakken, echter kwam ze hierdoor tegen mijn knie aan. Waarschijnlijk vanwege de schrik stopte ze nog niet direct. De mevrouw in kwestie stapte wel gelijk uit om te vragen hoe het ging.
In eerste instantie had ik geen last hiervan, echter na ongeveer een kwartier begon er een trekkende pijn in mijn bovenbeen.
Gelukkig waren er ook getuigen bij, van beide partijen heb ik de kentekens genoteerd, toen de pijn begon.

In mijn pauze ben ik langsgeweest bij de juridisch adviseur hier, echter zei deze dat hij er pas naar wou kijken als ik langs de dokter geweest ben.
Naar zijn zeggen zou het dan onder een bedrijfsongeval vallen.

Maandag ga ik dus maar naar de dokter, aangezien het niet dermate van ernst is dat ik naar de spoedeisende hulp wil.

Nu wil ik graag advies over eventuele stappen die ik zelf zou kunnen nemen indien ze op het werk niks ondernemen.

Alvast bedankt!

Ik hoop dat u spoedig zal herstellen. Als er op het werk niets wordt ondernomen dan raad ik u als eerste aan de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Verder raad ik u ook aan een letselschade specialist in te schakelen die voor en namens u kan optreden om de schade te verhalen door zijn deskundigheid. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, dan zijn de te maken juridische kosten voor rekening van de tegenpartij, het kost u dus niets. Ik kan u in uw geval helpen met de zaak. Neemt u hiertoe direct en kosteloos contact met mij op voor hulp, ook als het gezien wordt als een bedrijfsongeval.

Beoordeel dit antwoord:

U doet er inderdaad goed aan een letselspecialist in te schakelen.
Deze zal u de "papierwerk" voor u afhandelen. Ons kantoor is graag bereid dit voor u te doen. Wij werken voor slachtoffers kosteloos. Mocht u interesse hebben, dan hoor ik dit graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wacht even het doktersbezoek af en de eventuele "oplossing" van mijn werkgever.
Echter lijkt mij dat als dit wordt afgeschreven als een bedrijfsongeval, de vergoeding minder zal zijn dan als de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld?

Kunt u mij hier misschien wat meer over vertellen?


Nee dat maakt geen verschil, maar het kan zo zijn dat u liever niet uw werkgever aanspreekt gezien de relatie met de werkgever. Het is verstandig dit goed met elkaar door te spreken. Wij brengen altijd een huisbezoek om hierover van gedachten te wisselen.

Beoordeel dit antwoord:

Voor de vergoeding maakt dat niet uit. Ook de werkgever dient bij aansprakelijkheid alle kosten en nog te maken kosten te vergoeden, zo ook de juridische kosten. Mocht er meer bekend zijn t.a.v. de dokter en uw werkgever, dan kunt u direct en kosteloos contact met mij opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag