Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mogen mijn "seniorendagen" structureel worden afgekeurd?

Vorig jaar heb ik als parttimer, ik werk 80%, seniorendagen (oudelullendag) afgedwongen. Ons CAO sprak dat het alleen gold voor fulltimers. Ik was het er niet mee eens en melde dat dit discriminatie was op grond van arbeidsduur. Mag niet, het College Rechten van de Mens gaf mij hierin gelijk. Uiteindelijk na veel heen en weer schrijven en hulp van een advocaat is de werkgever, uit "coulance", akkoord gegaan. Krijg nu 80% van de seniorendagen.
Seniorendagen is om oudere werknemers wat meer rust te gunnen, bij ons worden verlof en ook de seniorendagen structureel afgekeurd. Hiermee schiet het z'n doel voorbij. De berg verlofuren is extreem hoog. Mogen ze onbeperkt blijven afkeuren waardoor m'n verlofberg alsmaar blijft groeien. Waar ligt de grens?

Nee, dat mag niet. In principe bepaalt de werknemer wanneer hij vrij wil hebben. Slechts bij een 'zwaarwichtig belang' mag de werkgever weigeren. Uit uw verhaal maak ik geen zwaarwichtig belang op. Ik geef u dan ook een zeer goede kans op succes. Ik zou dan ook contact opnemen met een in arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste advies gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag