Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mogen mijn buren in mijn aangebouwde gevel boren ??

Ik heb onlangs een woning gekocht en ben meteen aan de achterzijde van de woning gaan uitbouwen. Het betreft een vrijstaande woning. Waarvan de zijgevel grenst aan het terrein van de buren . Ik heb aangebouwd in het verlengde van mij woning, mijn gevel is dus aan de achterzijde verlengd en grenst aan het terrein van de buren . Dit alles staat op mijn grond , dus tegen de erfgrens aan . Nu wil mijn buurman het ėėn en ander gaan ophangen ( boren) aan de uitbouw. Mag hij dit ? Ik zelf zou het niet eens doen laat staan mijn buurman hier toestemming voor geven .

Als de muur OP de erfgrens staat, dat is die muur gemeenschappelijk en zou de buurman dat mogen mits daarmee geen nadeel voor de constructie bestaat. Maar als de muur volledig op uw eigen terrein staat, dan is muur uitsluitend uw eigendom en mag de buurman daar niet zonder uw toestemming in boren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Marcel , hartelijk bedankt voor uw reactie . Op het internet las ik ergens dat ik geacht wordt om kleine inbreuken te tolereren. Zoals het laten ophangen van kleine voorwerpen zolang de muur niet beschadigd of de constructie niet wordt aangetast . De buurman wil dit echter doen om gewoon puur te lopen " treiteren " . Want hij had dit namelijk opgezocht . Ik wil hem hier in kunnen begrenzen.


Reactie van de vraagsteller

De muur voldoet aan de definitie van een prive muur


dient de muur als erfscheiding of is er op de erfgrens nog een andere structuur aanwezig als erfafscheiding?
U kunt eventueel voor de muur, op de erfgrens in overleg met uw buurman, of als daar nog ruimte voor is op uw eigen grond voor de erfgrens een schutting plaatsen zodat de buurman datgene dat hij wilt ophangen aan de schutting kan bevestigen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De muur , de zijgevel van mijn uitbouw staat tegen de ergrens aan , in het verlengde van mijn oorspronkelijke woning . De muur maakt deel uit van het " gebouw " en staat eveneens tegen de erfgrens . De huidige woning staat al 24 jaar en daar heeft hij niet iets aan opgehangen, nu hij de uitbouw niet kan verteren wil hij erin gaan boren , dit terwijl hij zelf een aanbouw heeft met een constructie die vele malen groter is . Dat is met twee maten meten . Pff lastig dit allemaal .Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag