Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Moet werkgever vermelden dat CAO is verlopen?

Ik heb 23 jaar voor wergever gewerkt en er op medische redenen moeten stoppen. Nu moet er een nabetaling worden gedaan van nog openstaande ADV en verlofdagen van de laatste 5 jaar. Werkgever beroept zich er nu op dat de CAO die destijds was afgesloten niet meer geldig is en hij dus niets meer hoeft te doen. Ik moet nu gaan bewijzen dat de CAO wel degelijk nog van toepassing is. Is dit niet eigenlijk taak van de werkgever om mij hiervan op de hoogte te brengen? Had er dan niet een nieuwe CAO of AOK gemaakt moeten worden. Het grappige is dat ik vorig jaar hem gevraagd heb onder welke CAO we vallen en ik als antwoord kreeg : Electrotechnische Detailhandel en zette me zelfs de CAO op mail??

Er zijn verschillende wijzen waarop een CAO van toepassing kan zijn. Een voorbeeld is via een algemeen verbindend verklaring. De minister heeft dan bepaald dat een CAO van toepassing is op werkgevers en werknemers die kort gezegd voldoen aan de definitiebepalingen zoals opgenomen in die CAO. Als er rechten tijdens de geldigheidsduur van de algemeen verbindend verklaring zijn opgebouwd, zullen die later doorgaans niet vervallen als de geldigheidsduur van de algemeen verbindend verklaring is afgelopen (tenzij die aanspraken verjaard zijn).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als ik het dus goed begrijp ligt de bewijslast dus niet bij mij? Ik mag er vanuit gaan dat de CAO nog steeds dezelfde was als destijds is afgesloten en mijn werkgever mij dus had moeten inlichten middels een nieuwe CAO of AOK?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag