Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Moet ik uitwerken als ik zelf met staandevoets ontslag heb genomen

Nee, dat hoeft u niet. Maar let op: voor ontslag op staande voet is een zeer dringende reden nodig. In de regel is het niet mogelijk per direct ontslag te nemen! U kunt dan schadeplichtig zijn richting de werkgever. Normaliter heeft men nl. een opzegtermijn (en bij een tijdelijk arbeidscontract moet men in de regel het contract geheel uitdienen, tenzij men volgens de arbeidsovereenkomst uitdrukkelijk tussentijds op kan zeggen).
Het niet tijdig voldoen van loon kan een dringende reden vormen aldus de wet (zie 7:679 BW). Of bedreigingen. En zo zijn er nog een aantal geldige redenen.
De vraag is wat de reden is dat u ontslag op staande voet hebt genomen.

Beoordeel dit antwoord:

Uit uw vraag begrijp ik dat u zelf per onmiddellijk ontslag op staande voet hebt genomen.

Ook als werknemer kan het nemen van ontslag op staande alleen als er sprake is van een dringende reden. Als u per onmiddellijk stopt met werken, zonder dat hier een dringende reden voor is, dan loopt u het risico dat uw werkgever de schade gelijk aan het loon over de periode dat u de opzegtermijn niet in acht hebt genomen (bij een werknemer meestal 1 maand opzegtermijn, maar check daarvoor uw arbeidsovereenkomst en/of CAO) op u zal willen verhalen.

Ik adviseer u dan ook niet zomaar van de ene op de andere dag ontslag te nemen en niet meer te verschijnen op het werk. U realiseert zich wel dat u geen recht op een WW uitkering heeft als u zelf ontslag neemt?

Neemt u gerust contact met mij op om uw specifieke situatie te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie.

Ik heb ontslag genomen i.v.m werk dichter bij huis omdat ik verhuist ben mijn baas zegt dat ik verplicht ben om uit te werken maar ik zou eventueel maandag al bij een andere werkgever kunnen starten wat kan ik het beste doen. gr


Ik adviseer u de opzegtermijn in acht te nemen, nu werk dichter bij huis geen reden is die het nemen van ontslag op staande voet rechtvaardigt. Alleen met schriftelijke instemming van uw huidige werkgever kunt u eerder stoppen met werken, zonder het risico van een schadeclaim te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik zocht echter ook een andere baan omdat ik ook niet met mijn baas Door een deur kan dat is ook de reden dat ik daar zo spoedig mogelijk weg wil ik zoals ik eerder vermelde kan ik al snel ergens anders beginnen ik kan niet met die persoon een normaal gesprek voeren. gr


Wat u aangeeft zijn geen geldige redenen voor ontslag op staande voet. Als u de opzegtermijn niet in acht neemt hebt u een probleem want dan bent u schadeplichtig!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag