Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Missende onderdelen op uitvaartbegroting

Als nabestaande van het overlijden van een ouder krijg je te maken met een uitvaartondernemer en het maken van een begroting/offerte voor de crematie.
De uitvaartonderneming maakt een begroting. Maar op deze begroting worden (bewust/onbewust) kosten niet vermeld, die later wel op de factuur komen te staan. Terwijl de uitvaart onderneming bij het opstellen van deze begroting al wist dat deze kosten sowieso op de factuur zouden komen te staan.

Dit is verre van netjes. Maar kan dit wettelijk gezien zomaar?

Ik heb de begroting moeten tekenen en blijkbaar voor deze zin getekend waar de uitvaartonderneming mee komt.
" De kosten genoemd onder ‘Voor u voorgeschoten (pro memorie-posten)’ zijn gebaseerd op aannames en kunnen, al naar gelang de daadwerkelijke afname van de betreffende diensten en eenheden, op de definitieve factuur afwijken".

Het gaat ons niet om het geld, maar of dit wettelijk gezien kan en mogelijk is

Kijkt u eens in de voorwaarden of die dergelijke aanpassingen vermelden immers u moet van te voren rekening kunnen houden en akkoord zijn met alle kosten posten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Ferwerda,

Yarden geeft aan, dat ze van te voren niet kunnen vaststellen wat de kosten zijn. Daarom geen offerte, maar wordt er over een begroting gesproken. Zelfs mocht Yaren een fout of zaken weglaten (bewust/onbewust) in deze begroting. Yarden zegt hier het volgende over in de voorwaarde: (" De kosten genoemd onder ‘Voor u voorgeschoten (pro memorie-posten)’ zijn gebaseerd op aannames en kunnen, al naar gelang de daadwerkelijke afname van de betreffende diensten en eenheden, op de definitieve factuur afwijken".)

Ze hebben veel fouten gemaakt in nadeel voor ons. Inmiddels gaat dit om 615, euro. De schuld blijkt te horen bij de dame die alles voor ons tijdens de dag geregeld heeft.
De door ons getekende begroting (15 minuten na de crematie) heeft de dame niet goed verwerkt in de computer, maar wij hebben hier heb ik geen kopie van gekregen op de dag zelf of achteraf.


Op basis van het aantal gegadigden kan ik me eaanpassing nog voorstellen. Maar wat valt onder pro memorie diensten? Zijn die al nagekomen ,ik neem aan van wel. en heeft u al betaald? Een specificatie is minstens op zijn plaats en ook instemming met de diverse diensten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Mevrouw Ferwerda,

Inmiddels contact met Yarden gehad en aangegeven, dat ik samen met u aan het overleggen ben.
Vervolgens kreeg ik daarop een mail dat Yarden de factuur 480, euro lager maakt. Een excuus blijft uit, wat natuurlijk jammer is, maar ook iets zegt over de persoon die dit heeft afgehandeld.

Ondanks dat wij die een vreemde zaak en onprofessioneel vinden gaan wij hiermee akkoord.
Dank voor uw hulp

Met vriendelijke groet,
M. Martens.


Ik denk dat u een verstandige keuze hebt gemaakt in de gegeven omstandigheden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag