Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoontje is 10jr mijn vrouw komt uit brazilie en mijn zoontje is daar geboren ,is het nu mogelijk dat mijn zoontje een nederlands paspoort kan aanvragen ,ik zelf ben werkzaam offshore en heb nog steeds mijn nederlanderse paspoort en perment verblijf voor brazilie

Ik begrijp dat u niet gehuwd bent met de moeder? Hebt u uw zoon wel erkend?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Klopt,maar hebben wel een samenlevens contract


Reactie van de vraagsteller

Klopt,maar hebben wel een samenlevens contract


Door erkenning wordt u juridisch gezien de vader van het kind. Erkenning kan waarschijnlijk plaatsvinden in Braziliƫ bij de gemeente.
Omdat uw zoon ouder is dan 7 jaar krijgt hij door de erkenning niet automatisch de Nederlandse nationaliteit. Daarvoor is nodig dat u binnen 1 jaar na de erkenning aantoont dat u de biologische vader bent van het kind.
U kunt ook kiezen voor erkenning in Nederland. Omdat u niet in Nederland woont, kan dat alleen via een notaris. Tegelijkertijd met de erkenning kan er ook een naamskeuze plaatsvinden. De moeder van het kind moet instemmen met de erkenning door u.
Als het Nederlanderschap vaststaat, kunt u voor uw zoon een Nederlands paspoort aanvragen. Bij verblijf in buitenland kan dat via het Nederlandse consulaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag