Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon heeft met zijn vriendin in 2009 een huis gekocht, nu is de relatie verbroken, zijn ex heeft hem er uit gezet en woont er nu alleen.nu betaald hij nog alle vaste lasten , kunt u mij zeggen welke rechten en plichten heeft hij.

Hij kan haar mee laten betalen voor de lasten en ook is zij mede aansprakelijk voor een eventuele restschuld als de woning moet worden verkocht. Uw zoon kan willen dat hij de woning toebedeeld krijgt en dan moet bekeken worden of hij een eigen hypotheek kan krijgen en haar eventueel kan uitkopen of haar kan dwingen de eventuele schuld te delen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze kunnen het alle twee niet betalen dus het huis moet verkocht worden, op dit moment woont mijn zoon bij mij en betaald nog steeds alle kosten, mijn vraag is moet hij dit blijven doen tot het huis verkocht is hij woont er namelijk niet meer.


Formeel is hij medeschuldenaar richting de bank. Hij zou kunnen betogen dat hij jegens zijn ex recht heeft op een vergoeding omdat hij er niet meer woont. Maar tegenover de bank is hij kansloos.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag