Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon heeft een conflict met zijn moeder. Hij woont nu bij mij (zijn vader). Zijn moeder weigert hem echter toegang tot zijn eigen spullen. Ondertussen is de politie wezen bemiddelen en ook de wijkagent is ingeschakeld, tot op heden zonder resultaat.
Mijn vraag is hoe wij er juridisch voorstaan om de spullen van mijn zoon te bemachtigen. Mijn zoon staat nog ingeschreven bij zijn moeder. M.vr.gr. P. Lund

Uw zoon kan via de rechter vragen om zijn spullen. Als hij minderjarig is bestaat er een informele rechtsingang en kan hij een brief naar de rechter sturen. U kunt ook via een rechterlijke weg namelijk een verzoekschrift vragen of de rechter een beslissing neemt inzake een geschil over het gezag. U bent dus aangewezen in dat laatste geval op een advocaat. Voor meer info daarover, kunt u mij via de directcontactknop benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn zoon is 18 jaar en heeft zijn spullen nu nodig, oa voor school en op zn laptop staat al zijn persoonlijke dingen enz. Volgens ons heeft hij het recht om zijn spullen te halen, hij heeft een huissleutel maar zn moeder blokkeert de deuren van binnenuit. Wij voelen ons nu machteloos en weten niet meer wat te doen. Hij staat daar ingeschreven, heeft een sleutel en kan er niet in. Wij willen eventueel wel naar de rechter, maar dit duurt denk ik wel even en wij zijn ook benieuwd wie de kosten hiervan dan moet betalen. Mvgr. Peter Lund


Uw zoon is meerderjarig en dan kan hij via een kort geding en dat kan heel snel gevoerd worden bij de rechter en dan kan hij bij zijn spullen. Als hij NU zijn spullen nodig heeft, dan heeft u te lang gewacht om actie te ondernemen. Mijn advies is om maandag contact op te nemen met een advocaat. Hij moet dat zelf doen, hij is meerderjarig. U kunt mij ook vragen op te treden. Dan kan er maandag nog een sommatie richting moeder. Voor meer informatie kan uw zoon de directcontactknop gebruiken om rechtstreeks contact met mij te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag