Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn woningruil kandidaat en ik hebben van onze (wij huren bij dezelfde WBV) te horen gekregen dat mijn woning na ruil sociale sector blijft maar haar woning vrije sector gaat worden na ruil. Onze woningen zijn nu qua opp gelijk en ook de kale huren zijn vrijwel gelijk. Mijn ruilkandidaat heeft maatschappelijke belangen om te ruilen aangezien zij bij een maatschappelijk werkster loopt ivm minimaal woongenot en haar 2 pleegkinderen (wonen nu noodgedwongen bij oma) niet kunnen aarden in de woning waar zij nu zit. Zij wil dus dichter bij haar moeder wonen, waar mijn woning aan voldoet. Mijn voordeel is dat haar woning 1 extra kamertje heeft en voor mij als thuiswerkende zzp-er ideaal zou zijn. Nu lijkt het er dus op dat de woningruil niet door kan gaan gezien ik geen vrije sector kan betalen. Kunnen wij in beroep gaan?



U kunt naar de kantonrechter om vervangende toestemming te vragen voor de woningruil. De rechter zal dit toewijzen als deze eis van verhuurder onredelijk is. Daarbij speelt ook een rol hoe zwaar uw belang en dat van de andere huurder weegt. Of e.e.a. in uw voordeel uitpakt, kan ik zo niet beoordelen, daarvoor is overleg nodig.

U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de huurrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag