Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever wil mij 'overhevelen' naar een andere BV van hem. Ik ben in dienst sinds 1 december 2011. Sinds 1 juni 2012 heb ik een contract voor onbepaalde tijd. Ik vraag mij af wat er allemaal in de brief/het contract opgenomen moet worden waardoor ik goed beschermd ben? Moet er bijvoorbeeld ergens specifiek beschreven zijn dat mijn dienstjaren overgenomen worden?

De brief die ik heb gekregen gaat als volgt:

De voor u geldende arbeidsovereenkomst tussen u en ...BV, ingegaan 1-6-2012, wordt per 18-5-2013 overgenomen door ...BV, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. ......, gevestigd op ....
..BV zal alle rechten en plichten behorende bij bovengemelde arbeidsovereenkomst overnemen en respecteren.



Waarom zou u hier mee akkoord gaan? Wat is de reden hiervoor? Dergelijke constructies worden vaak misbruikt. De B.V.waar u dan bij in dienst komt laat men failliet gaan.

Het is overigens raadzaam om de 'overname' van het aantal dienstjaren te laten vastleggen.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie. Als reden wordt gegeven dat de grootste inkomsten nu binnenkomen via de BV waar mijn werkgever mij naartoe wil overhevelen. Collega's met ook een contract voor onbepaalde tijd wil hij ook naar dezelfde BV. Een collega met bepaalde tijd, laat hij bij de huidige BV. Wij vermoeden dus ook dat hij de nieuwe BV, failliet wil laten verklaren.
Kunnen wij weigeren overgeheveld te worden naar de nieuwe BV?




Ja, dat kunt u weigeren. Er is immers geen noodzaak voor deze overheveling. Het beste is om dit gezamenlijk te doen, dan staat u sterker.

U kunt voor meer advies vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:



Weigeren mee te gaan naar de nieuwe BV zou wel kunnen leiden tot het korten op WW indien de u niet mee over gaat naar de nieuwe BV. U doet er verstandig aan om het bericht dat u krijgt van de werkgever te laten beoordelen door een ervaren arbeidsrechtjurist. Ik help u hier graag bij. U kunt vrijblijvend contact opnemen om een en ander door te spreken. We kunnen een tegenbericht sturen waarin alle noodzakelijke aspecten ten aanzien van de overgang van onderneming worden opgenomen.

Met vreindelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag