Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever wil mij ontslaan na een periode ziekte. Ik wordt per de 1ste van de maand beter gemeld. Gaat mijn opzegtermijn in vanaf de 1ste van die maand; of vanaf de 1ste van de volgende maand? (in contract is opzegtermijn per calendarmaand)



Even een vraag vooraf. Bent u het eens met de betermelding en heeft de werkgever een ontslagvergunning verkregen van het UWV?

De beantwoording van bovenstaande is belangrijk omdat u zeker moet weten dat u ontslagen kunt worden.

U kunt een vervolgvraag stellen met de informatie zodat we u beter van dienst kunnen zijn.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij zijn nu aan het onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst. Ik ben mee eens met betermelding. De werkgever houdt mijn contractueel opzegtermijn aan maar gaat deze termijn in al op het eerste van de maand (hetzelfde dag dat ik me betermeld); of op het eerste van het eerstvolgende maand?


Geachte vraagsteller,

Om aansluitend een ww te krijgen dient de werkgever ZIJN opzegtermijn te hanteren, niet die van u. Neemt u dat nog even door met degene die u bijstaat, anders heeft u wellicht een maand (of langer) geen WW.

Als u op 1 mei beter wordt gemeld en er dan een overeenkomst ontstaat, gaat de opzegtermijn van de werkgever lopen per 1 juni.
Overigens mag er in een vaststellingsovereenkomst vanalles worden afgesproken, ook een andere beeindigingsdatum.

De betermelding doet dus niet zo veel terzake, wel het moment dat de opzegtermijn gaat lopen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In mijn contract hebben werknemer en werkgever een opzegtermijn van 3 maanden. Ze willen mijn beeindigingsdatum als 1 augustus dus hanteren (3 maanden vanaf 1 mei). Ik vroeg me af of dat 1 september kon zijn?


Een zelfde opzegtermijn is arbeidsrechtelijk niet mogelijk. Als u geen juridische bijstand heeft kunt -als u bent ingelogd- direct contact opnemen voor advies.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag