Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever weigert mijn loon door te betalen tijdens mijn ziekte..
Echter weigert hij ook mij aan te melden voor een WaJong/ WIA uitkering... wat moet ik hiermee? Ik heb nu totaal geen inkomen en moet wel mijn rekeningen betalen en kunnen leven.

Als u in aanmerking wil komen voor een Wajong/WIA uitkering kunt u die zelf aanvragen bij het UWV.
Er is onvoldoende informatie om vast te stellen of uw werkgever uw salaris moet doorbetalen tijdens ziekte.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik woon sinds 1 juli in belgie, maar heb tot heden ook nog geen Belgisch contract ontvangen of iets over gehoord, zou al te graag een uitkering aanvragen maar doordat ik nu in het buitenland woon, kan ik dat niet. Ik heb al verschillende instanties gebeld, maar die wijzen erop dat mijn werkgever dit moet aangeven of aanvragen. Maar hij weigert dit te doen. Ik heb momenteel nog steeds een 0 uren contract maar wel met vasten dagen, 24 uur in de week.


Als u in Belgie woont komt u niet in aanmerking voor een Wajong uitkering. U komt alleen in aanmerking voor een WIA uitkering als u meer dan 2 jaar ziek bent.

Hoe vaak heeft u 24 uur per week gewerkt op basis van een 0 uren contract?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ook niet met een Nederlands contract? ik werk al sinds vorig jaar december 24 uur per week en soms nog meer als er een collega ziek is.
Is er in belgie ook iets zoals WaJong of WIA?


Ik ken de Belgische wetgeving niet dus ik kan daar niets over zeggen. Wel kunt u als u al sinds december 24 uur per week werkt van uw werkgever eisen dat hij tijdens ziekte het loon doorbetaald. Maar u moet zich dan wel melden bij de arbodienst en die moet vaststellen dat u ziek bent. Als u dat nog niet heeft gedaan moet u zich direct melden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bij de arbodienst kreeg ik te horen dat mijn werkgever mij ziek moet melden, zelf heb ik mijzelf op 6 juni voor 10 uur ziekgemeld bij mijn werkgever maar hij heeft hier op heden niks mee gedaan waardoor ik nu totaal zonder centen zit en geen rekeningen kan betalen en geen boodschappen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag