Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever maakt er een zooitje van. Ik ben momenteel met zwangerschapsverlof, en heb voorafgaand aan dat verlof halve dagen ziektewet gehad. Ik heb dat ongeveer een maand gedaan, ik kon niet meer hele dagen staan. Per 29 juni ben ik met verlof. Nu heeft mijn werkgever mijn vakantiegeld nog niet betaald. Ik heb hem er nu een aantal keren om gevraagd en het antwoord dat ik nu krijg is dat ik volgende week de helft krijg omdat hij veel kosten heeft gemaakt omdat ik met ziektewet maar halve dagen werkte, een andere collega haar hand had gebroken, en het uwv nog niets heeft betaald volgens hem. Kortom het is mijn eigen schuld. Nu is het zo dat de afgelopen 7 jaar elk jaar weer een discussie wordt gevoerd over dat rotgeld, ik ben het zo ontzettend zat. Is er een manier waarop ik hem kan dwingen gewoon te doen wat zijn plicht is? Meneer vindt het wel volkomen normaal om deze zomervakantie zelf twee keer met vakantie te gaan.

De werkgever is verplicht om het vakantiegeld tijdig te betalen. Doet hij dat niet dan kunt u eisen dat het betaald wordt en daarbij aanspraak maken op de wettelijke verhoging die formeel kan oplopen tot 50 %. In procedure matigt de rechter die wettelijke verhoging overigens vaak. U kunt daarbij gebruik maken van het standaard document sommatie loonvordering op deze site.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat hier om een heel klein bedrijfje waar ik de enige full time medewerker ben. Ik ben bang dat de werksfeer echt om zeep is als ik op deze manier ga handelen. Nu ben ik helaas afhankelijk van het inkomen, anders had ik die procedure al wel gestart. Ik ben ook op zoek naar ander werk maar ik ben hoog zwanger dus dat gaat ook niet zo goed nu. Ik ben bang dat ik straks op staat word gezet. Is er een instantie die ik zou kunnen inseinen over het wanbeleid van mijn werkgever, zodat die hem eens op de feiten kunnen wijzen, of is sommeren de enige manier?


Ik begrijp dat het lastig is als u enige full time medewerker bent om uw werkgever echt aan te pakken. Er is mij geen instantie bekend die u hierbij kan helpen alleen de rechter. Mogelijk kunt u nog eens aangeven dat u wel begrip heeft voor zijn problemen maar ook dat u echt in financiƫle problemen komt als het geld niet snel betaald wordt en dat u aanneemt

Beoordeel dit antwoord:



U kunt een dergelijke voorbeeldbrief ook 'aardig' inkleden, die toch recht doet aan uw gevoelens. Oplopende kosten en verhoging is soms een stok achter de deur. Bovendien hoeft u niet meteen te procederen, maar met de loonvorderingsbrief heeft u die mogelijkheid als u daar gebruik van zou willen maken. Het hoeft dus niet onmiddellijk zuur te worden.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag