Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever en ik zijn in onderhandeling ivm een vaststellingsovereenkomst, ik heb iom een advocaat een tegenaanbod gedaan met de kantonrechtersprocedure. Kan hij nu zomaar de onderhandelingen stopzetten omdat hij vindt dat het bedrag te hoog is? Zoja, wat kan ik hieraan doen?

Ja uw werkgever is niet verplicht om een vaststellingsovereenkomst te sluiten. Als uw werkgever u wil ontslaan kan hij een ontslagvergunning vragen bij het UWV en als die wordt verleend hoeft hij geen vergoeding te betalen. Of hij kan ontbinding van de arbeidsovereenkomst vragen bij de kantonrechter maar dan loopt hij het risico dat de kantonrechter de kantonrechtersformule zal toepassen en u alsnog hetzelfde krijgt als u nu vraagt.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

Uw werkgever is de onderhandelingen gestopt nadat uw aanbod is niet is geaccepteerd. U kunt het beste met een arbeidsrechtjurist verder overleggen om weer in gesprek/onderhandeling te komen met de werkgever. Ik help u hierbij graag. Als u wilt kunt u contact opnemen als u bent ingelogd.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Ik heb inmiddels een beëindigingsovereenkomst getekend.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag