Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever betaald mijn salaris niet. Op dit moment heb ik nog salaris van januari en februari tegoed. Tevens ben ik nu met zwangerschapsverlof. Het UWV heeft de betreffende maanden aan mijn werkgever uitgekeerd. Na contact met het UWV betalen zij mij nu rechtstreeks.
Wat kan ik doen om mijn salarissen alsnog te ontvangen?

U dient uw werkgever zo snel mogelijk per e-mail en aangetekende brief te sommeren al uw achterstallige loon c.a. per omgaande te betalen, inclusief wettelijke verhoging ex art. 7:625 BW en wettelijke rente.

Overigens ben ik wel benieuwd waarom uw werkgever niet betaalt. Kunt u dat aangeven?

Uiteraard zijn wij (de juristen op deze site) bereid u hierbij te helpen tegen een zeer redelijk tarief, maar ik denk eerlijk gezegd dat het nut hiervan pas in te schatten is als wij meer weten over de achtergrond van deze betalingsachterstand.

Ik hoop u in eerste instantie hiermee op weg geholpen te hebben.

Succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels heeft mijn werkgever het salaris van januari aan mij betaalt. Zonder de wettelijke verhoging zoals u aangeeft. Op het moment heb ik dus nog niet het salaris van februari ontvangen. Zijn verklaring voor het nog niet overmaken van beide salarissen is dat zijn bankrekening ( i.v.m. de crisis) dat niet toelaat. Dit vervreemd mij daar het UWV tijdens mijn zwangerschapsverlof het salaris aan hem uitkeerde.

In de tussentijd is mijn zwangerschapsverlof gestopt. Ik heb dit inmiddels aan mijn werkgever gemeld zodat ik weer kan beginnen met werken. Tot nu toe heb ik nog geen reactie van hem vernomen, dit betekend dat ik nog niet kan werken (ik werk vanuit huis en moet inloggen op een systeem).
Mijn jaarcontract loopt nog tot 20 juni dit jaar.

Graag zou ik u willen vragen om mij te helpen in deze situatie.

Hopende van u te horen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag