Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vrouw is ernstig ziek en de kinderen willen bij mij blijven als er wat gebeurt met moeder . ik ben hun stief vader en i wil ook voor ze blijven zorgen na mijn vrouw haar dood . de biologische vader kijkt niet naar hun om en betaald ook geen alimente voor de kinderen , vanaf januari 2007 kijkt hun vader niet naar ze om wat moet ik doen hun vader heeft ook geen ouderschap of heeft niets over haar te zeggen . ik zit met een dilemma hoe kan ik regelen dat de kinderen bij mij blijven na het overlijden van mijn vrouw de oudste is 18 en wil niet weg en de jongste is twaalf en wil ook niet weg en wil niks met hun vader te maken hebben . dus is mijn vraag wat kan ik doen om hun wens te vervullen m.v.g.

Van belang is om te weten of de vader werkelijk uit beeld is en er geen contacten meer zijn. Misschien nog een testament maken (waarin de voogdij geregeld is) en bovendien heeft het kind van 18 zelf te kiezen. Mijn advies is zo snel mogelijk bij een notaris informeren. Gerechtelijke procedures duren vaak lang. Gaat u eerst naar de notaris. Loopt dat op niets uit, mailt u mij dan via de directcontactknop op deze site voor rechtstreekse informatie.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer je als stiefouder samen met moeder het gezag hebt ( dit kun je aanvragen als je aan bep vwrd voldoet) dan heb je na overlijden van moeder van rechtswege het voogdij ogv artikel 253x BW (alleen over minderjarige kinderen).

Heb je als stiefouder geen gezag dan kun dat geregeld worden via benoeming en aanvaarding in testament ( opletten igv internationale aspecten) dan wel na rechterlijke beslissing waarbij in beginsel de overlevende ouder de voorkeur heeft maar als ik uw situatie begrijp zal dat niet opgaan in deze.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag