Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn vrouw is door een auto aangereden en heeft blessures opgelopen. Naar het zich laat aanzien geen blijvende invaliditeit / bepreking.
Kan ik de tegenpartij voor letselschade aanspreken, en zo ja, wat is dan de procedure.

Ik wil uw vrouw veel sterkte wensen met het herstelproces.

Als uw vrouw het slachtoffer is geworden van een ongeval, waar een andere partij verantwoordelijk voor is, dan kunt zij deze partij aansprakelijk stellen. Dit kan ze zelf doen maar dat kan ook door een rechtsbijstandsverzekeraar of door een letselschadespecialist gebeuren.

De verzekeraar van de auto zal duidelijkheid moeten geven of ze de verantwoordelijkheid voor het ongeval willen aanvaarden.

Naast duidelijkheid over de aansprakelijkheid zal er ook duidelijkheid moeten komen over het opgelopen letsel van uw vrouw. Dit zal gedaan worden door medische informatie te verzamelen bij de artsen/therapeuten van uw vrouw.

Met de medische informatie kan er bekeken worden wat de financiƫle gevolgen zijn voor uw vrouw o.a. met betrekking tot het niet kunnen werken en rekeningen die jullie extra hebben gekregen. De extra onkosten en de gemiste inkomsten als gevolg van het ongeval moeten de verantwoordelijke partij aan uw vrouw gaan vergoeden. Uiteraard heeft ze ook het recht op een vergoeding voor de pijn, smartengeld, betalen.

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u mij of een andere letselschadespecialist hierover benaderen. De kosten van een letselschadespecialist kunnen dan bij de aansprakelijke verzekeraar verhaald gaan worden en dat hoeft u en uw vrouw dat niet te betalen.

Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn en als u nog iets wil weten dan verneem ik dat graag van u.

Beoordeel dit antwoord:

Allereerst wens ik uw vrouw een spoedig herstel toe!

U kunt de tegenpartij inderdaad aansprakelijk stellen voor de geleden en nog te lijden schade. Het is verstandig om een letselschadejurist in te schakelen die zicht heeft op meerdere schadeposten (o.a. geneeskundige kosten ) door het opvragen van medische informatie etc en voor uw vrouw in rechte kan opkomen. Wanneer de schade door de tegenpartij wordt erkend, dan worden ook de door u ingeschakelde juridische hulp ook vergoed, het kost u dus niets.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend dat uw vrouw is aangereden. Ik wens haar een voorspoedig en algeheel herstel.
In de wet zijn zwakke verkeersdeelnemer zoals fietsers en voetgangers extra beschermd. Daarnaast zijn alle automobilisten verplicht verzekerd. Uw echtgenote kan daarom de schade die zij heeft geleden rechtstreeks claimen bij de autoverzekering. Naast haar kosten en smartengeld kan ze ook de kosten van rechtsbijstand verhalen op de verzekering. Afwikkeling van letselzaken vereist ook een bepaalde deskundigheid. Daarom adviseer ik u deskundige hulp in te schakelen. Als u dat wenst ben ik graag bereid om uw echtgenote te helpen. Zoals u kunt zien in de beoordelingen op de site heb ik ruime ervaring met letselzaken en zijn klanten tevreden over de behandeling door mij. U kunt volledig vrijblijvend met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag