Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vrouw heeft op mijn naam een doorlopend krediet bij een bank in het verleden afgesloten en dit ook bij een postorderbedrijf. In verband met onze scheiding heeft zij toegezegd deze af te willen betalen maar bij een scheiding worden schulden (vastgelegd in wet) evenredig verdeeld. Op welke wijze kan ik vast (laten) leggen dat zij de aflossing verzorgd in de toekomst en/of zijn daar kant en klare documenten/formulieren voor ?

Beste vraagsteller,
in principe mag u de schulden ook zo verdelen dat uw vrouw de postorderschuld op zich neemt en het dk, echter dient het postorderbedrijf en de bank wel mee te moeten werken aan de wijziging op naam. Doen zij dat niet dan heeft u altijd nog de interne regeling dat uw vrouw de afbetaling van deze schulden op zich heeft genomen en daarom afdwingbare vorderingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik weet het wel heel zeker dat beide bedrijven niet akkoord gaan ivm de hoogte van het bedrag versus maandelijks inkomen van mijn vrouw. Dus ik kan niet anders dan het op papier vastleggen (bestaat er zo'n document) en dat mijn vrouw het ondertekend. Alleen hoe rechtsgeldig is dit als mijn vrouw alsnog (op een gegeven moment) besluit om niet te betalen of moet dit met behulp van een advocaat/mediator.


Beste,
de regeling moet worden opgenomen in het convenant en is beginsel een rechtsgeldige verdeling als u beiden akkoord gaat. Indien uw vrouw niet afbetaalt of niet op tijd zal de schuldeiser bij u komen voor de betaling of wellicht de totale som. Als u dit betaalt hebt u regresrecht d.w.z dat u op grond van de interne verdeling de betalingen die u hebt gedaan ( ook als stonden ze op uw naam) met het convenant in de hand kunt opvorderen bij uw ex-vrouw en ook gerechtelijk kan afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag