Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vrouw heeft een kindje uit een vorige relatie.
De relatie ging uit voor dat het kindje was geboren. Haar ex heeft het kindje wel erkend, maar nooit gezien. Haar ex heeft nooit de moeite genomen om contact te zoeken.
Ik heb een relatie gekregen met mijn vrouw toen het kindje ongeveer 3 maanden was. Het kindje ziet mij ook als papa en dat ben ik ook. Verder zijn wij inmiddels 5 jaar getrouwd en hebben nog een kindje gekregen. Het kindje uit haar vorige relatie is inmiddels 7jr. Nu willen we kijken of er een mogelijkheid is zodat het oudste kindje die niet van mij is ook mijn achternaam krijgt en dat ik formeel (wettelijk) zijn papa word. Is dit mogelijk? en wat moet ik doen?

Mogelijk komt u in aanmerking voor adoptie: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/adoptie/vraag-en-antwoord/wanneer-kom-ik-in-aanmerking-voor-adoptie-van-een-nederlands-kind.html Op deze site van de overheid kunt u daar meer informatie over krijgen. Mogelijk speelt de biologische vader ergens nog een rol van betekenis, dan kan adoptie een probleem worden. Uw uitwijk zou dan kunnen zijn: het gezag. Als u meer specifieke informatie wenst kunt u mij via de directcontactknop benaderen en ik kan u eventueel bijstaan in een procedure. Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag