Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


mijn vriendin (moeder van een tweeling) is in 2008 gescheiden, ze was toen net getrouwd en kwam uit het buitenland, ze sprak ook de Nederlandse taal niet. Door haar toenmalige echtgenoot is ze destijds meegenomen naar een advocaat zo'n 90 km verderop die de scheiding wel even zou regelen. Ze heeft daar toen ter plekke stukken moeten ondertekenen zonder tolk en op haar naam is een toevoeging aangevraagd. Volgens mij had deze advocaat haar belangen dus moeten verdedigen. Na het tekenen was ze haar kinderen, recht op alimentatie, kortom alles kwijt! We zijn nu bezig om eea recht te zetten en haar huidige advocaat zegt dat hij voor haar geen toevoeging aan wil vragen, anders wil hij de zaak niet doen. Ze verdient zo'n 900 netto per maand, hiervan heeft ze voor inwoning, verzekeringen etc... 500 per maand nodig. 400 houdt ze dus over, ze zit nu voor meer dan 13.000 euro aan advocaatkosten in de schulden, deze heb ik haar voorgeschoten, ze betaald terug met 200 per maand. We hebben geen samenlevingscontract niets, ze woont gewoon bij me in, samenwonen dus. Haar schuld loopt op met iedere maand een rekening van zo'n 2800,00. Heeft ze geen recht op een toevoeging? Is die 1e advocaat hiervoor aansprakelijk te stellen? Radeloos zijn we !!

De advocaat is niet verplicht om op basis van een toevoeging zijn diensten aan te bieden mits er overeenstemming bestaat en uw partner goed is voorgelicht over het recht op die gefinancierde rechtshulp. Of zij nu recht zou hebben op die rechtshulp, kan ik niet beoordelen, dat doet de Raad voor Rechtsbijstand. Kijkt u op: http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,Inkomensgrenzen.html

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat hebben we vanzelf al tot in den treure gedaan. Het punt is dat het mijn rechtszaak niet is, maar de rechtszaak van mijn vriendin met wie ik samenwoon en verder geen samenlevingscontract of wat dan ook heb. Met de onzalige scheiding van haar ex heb ik me niet bemoeid en nu deze ellende van de scheiding voor haar via de Rechtbank moet worden rechtgezet is haar advocaat maar van mening dat ik de krankzinnige rekeningen moet betalen, zelf verdiend ze nagenoeg niets. De rekeningen over de afgelopen 3 maanden die deze mijnheer weet te vervaardigen bedragen een kleine 9000 euro. Ze betaald me nu terug met 200 euro per maand, ze komt uit Indonesiƫ en snapt er zelf helemaal niets van.


De situatie over samenstelling van de huishouding is bepalend. U woont samen dus dan is uw gezamenlijk inkomen bepalend of uw vriendin wel of geen toevoeging kan krijgen. Als u niet akkoord zou zijn gegaan met die advocaat dan zou u die kosten niet hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer Crawfurd, zonder advocaat kan ze toch niet naar de Rechtbank, wat moet ze dan?


Nee dat kan ook niet. Ze zal een keuze moeten maken of betalen of een andere goedkopere advocaat nemen. Ze zal de achterstallige betalingen mochten die er zijn wel af moeten betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hoe zit het met het prutswerk van die 1e Advocaat die de scheiding ten gunste van haar ex er heeft doorgejast? Binnenkort hebben we een bemiddelingsgesprek met de Deken?


Kan ik inhoudelijk niets over zeggen want ken dat dossier niet. Ik denk dat u moet afwachten wat er bij de deken gebeurt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag