Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn vriendin heeft bij een werkgever zwaar werk gedaan, deze werkzaamheden zijn door een erkend RI&E bedrijf als rood aangemerkt. Hier is echter weinig mee gedaan. Nu heeft mijn vriendin zwaar letsel aan haar arm opgelopen en werk voor 50% sinds een jaar en moet nu ander werk gaan zoeken omdat er geen vervangend werk voorhanden is bij haar bedrijf, ze is wel aan het solliciteren maar dat valt niet mee in deze tijd, dus ziet het er erg slecht uit. nu is de vraag kunnen ze haar na 2 jaar zomaar ontslaan?? Kun je een schade vergoeding vragen????

Geachte vragensteller,

Na 2 jaar mag een werkgever een ziekte werknemer inderdaad ontslaan. Het kan hierbij wel verstandig zijn een advocaat in de armen te nemen, welke gespecialiseerd is in het arbeidsrecht.

Als uw vriendin tijdens haar werk letsel heeft opgelopen door het zware werk en de werkgever heeft aan zijn wettelijke zorgplicht niet voldaan, dan is de werkgever in principe aansprakelijk en moet de schade als gevolg daarvan vergoeden. De kans bestaat daarom dat uw vriendin recht heeft op schadevergoeding.

Omdat er sprake is van letsel, raad ik uw vriendin aan contact op te nemen met een letselschadespecialist. Dat is een jurist dan wel advocaat, gespecialiseerd in de behandeling van letselschadezaken. Deze kan de eventuele aansprakelijkheid nader beoordelen en u begeleiden in het traject naar schadevergoeding.

Omdat een aansprakelijke partij in principe ook de kosten voor rechtsbijstand moet betalen, is het inschakelen van een letselschadespecialist vaak gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag