Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vriendin en ik zijn met een IVF traject bezig, nu wil haar werkgever haar voor 5% in de ziektewet stoppen. in hun woorden ' om haar de mogelijkheid te geven dat als het wat moeilijker gaat ' dat ze dan aanpast werk kan krijgen of zelfs een dagdeel thuis kan blijven. Heeft dit op de lange termijn nog gevolgen voor haar. Eventueel bij het zoeken naar een andere baan? Volgens de verzekeraar van de firma is dit zeker mogelijk maar dan moet ze er wel zelf mee in stemmen. En dit met een bedrijfsarts overleggen. Echter heeft ze tot op heden nog geen gebruik moeten maken van de regeling.



Niemand is 5% arbeidsongeschikt. Vaak wordt dit door werkgever administratief zo gedaan omdat de wachttijd voor de WIA op die manier sneller ingaat. Immers, als iemand aansluitend 2 jaar ziek is, is daarmee een ontslaggrond gecreeerd. (Neemt niet weg dat de werkgever dan ook weer allerlei verplichtingen heeft.)

Kijk goed naar de Cao hoeveel tijd iemand krijgt voor ziekenhuisbezoek etc, want dat kan bij Cao gelimiteerd zijn. Zoek ook uit of de Cao wachtdagen kent bij ziekte. Verder is het verstandig om een jurist te raadplegen als u meer concrete informatie wilt in uw/jullie geval.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag