Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn vriend is met zijn voet tussen een betonnen vloer en reachtruck gekomen. Hij was de bestuurder van de reachtruck. Er lag water op de vloer wat diezelfde ochtend nog gemeld was door hemzelf. Eind van de dag gebeurde het ongeval. Hij gleed met de reachetruck door waardoor hij als schrik reactie, omdat de muur wel heel dichtbij kwam, zich probeerde te weren. Hierbij kwam zijn voet tussen de muur en de reache truck. Gevolg: 2 gebroken tenen. Waarbij 1 operatief gezet moest worden met een pen erin. Hierbij zijn kosten gemaakt. Elke keer op en neer naar het ziekenhuis, persoon die vrij moest nemen van het werk om hem bij het ziekenhuis te krijgen, medicijnen. Onze vraag is..omdat hij werkt via het uitzendbureau, of hij eventuele gemaakte kosten kan terug vragen. En bij wie hij de kosten moet verhalen.

Wat een vervelend ongeval. Ik hoop dat uw vriend inmiddels een beetje hersteld is. Ik kan goed begrijpen dat u probeert de extra kosten te verhalen want het lijkt er op dat het ongeval voorkomen had kunnen worden als het water tijdig was opgeruimd.

In het algemeen kan een uitzendkracht het bedrijf waar de werkzaamheden worden verricht aansprakelijk stellen voor een bedrijfsongeval. In dit geval acht ik de kans groot dat u de kosten kunt verhalen op het bedrijf waar uw vriend gewerkt heeft.
Als u dat wilt kan ik u hierin bijstaan en dat kost u niets. Mijn kosten kan ik namelijk ook verhalen op het bedrijf of de verzekering daarvan.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Ten eerste wil ik uw vriend veel sterkte wensen met zijn herstelproces.

In Nederland is de werkgever verantwoordelijk om voor werknemers, en ook voor uitzendkrachten, een veilige werkomgeving te realiseren. Uit uw verhaal begrijp ik dat de werkgever van uw vriend een verwijt gemaakt kan worden en dat de verwachting is dat hij, en dus zijn aansprakelijkheidsverzekering, verantwoordelijk zal zijn voor letsel wat er is opgelopen.
Er zal tevens duidelijkheid moeten komen over het letsel wat uw vriend heeft opgelopen, voor nu en de toekomst, en een letselschadespecialist zal die informatie gaan opvragen.
Uw vriend heeft recht op een schadevergoeding zoals alle kosten die heeft gehad en nog zal krijgen, alle inkomsten die hij mist als gevolg van het ongeval, en een vergoeding van alle hulp die hij, betaald of onbetaald, krijgt van derden en een vergoeding van smartengeld.

Een letselschadespecialist kan u daarbij helpen en deze kan zijn of haar kosten bij de aansprakelijke verzekeraar indienen.

Mocht uw vriend informatie of hulp willen hebben dan kunt u kosteloos met mij hierover contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag