Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vader is in 2008 overleden en had een caravan en een stukje grond op een recreatiepark. Hij woonde daar samen met zijn vriendin en ook zij bezat een gedeelte van de grond, na haar overlijden en daarna het overlijden van mijn vader hebben haar kinderen de grond en caravan in 'bezit' genomen. Wij hebben ons hiervan gedistancieerd vanwege slechte verhouding met de betreffende kinderen.Mijn vader bleek ook nog gehuwd met zijn tweede vrouw die in Frankrijk woont en waar hij een zoon bij heeft. Zij was volgens de wet de wettige erfgename. Wij, zijn drie kinderen uit zijn eerste huwelijk, hebben nergens aanspraak op gemaakt maar willen niet de schulden die nu blijkbaar zijn onstaan bij het recreatiepark betalen omdat wij niet bij machte waren de grond/caravan te verkopen danwel hier toestemming voor te geven. Dit moest de wettige echtgenoot doen maar haar woonadres was en is ons niet bekend. Mijn vader had ook al zeker meer dan 20 jaar geen contact met haar, zij is destijds met kind en al naar Frankrijk vertrokken maar is al die tijd gehuwd gebleven met mijn vader. Wij hadden weinig contact met mijn vader, dus weet er absoluut het fijne niet van. Nu wil het recreatiepark de kosten van bijna 7000 euro achterstallige parkkosten e.d. op ons, de drie in Nederland woonachtige kinderen, gaan verhalen. Het e-mail adres van mijn halfbroer in Frankrijk is wel bekend en ook in bezit van het recreatiepark. Via hem kunnen ze contact met zijn moeder in Frankrijk proberen te leggen. Wij hebben destijds niets geeerfd en hadden weinig contact met mijn vader. Hebben al helemaal geen contact en/of adres van zijn in Frankrijk woonachtige echtgenote, ook niet via mijn halfbroer met wie na het overlijden van mijn vader sporadisch contact was. Wat moeten wij doen en wat zijn onze rechten? Hebben destijds geen officieel afstand van erven gedaan omdat wij officieel geen erfgenaam waren dus dit niet nodig was?

Als uw vader geen testament had zal de zogenaamde wettelijke verdeling met zich mee brengen dat zijn echtgenote de schulden dient te voldoen. Zij heeft ook alles geërfd, u alleen een geldvordering als er althans nog iets was in de nalatenschap. Dat volgt uit de wet. U hoeft niet te betalen maar u kunt de expoitant van het park doorverwijzen naar Frankrijk. De exploitant moet maar uitzoeken waar de echtgenote van uw vader woont. Als er wel een testament is moet ik eerst het testament zien om verder te kunnen adviseren

Beoordeel dit antwoord:

U zou ook nog kunnen overwegen om de nalatenschap alsnog te verwerpen, zo lang u nog geen "daden van zuivere aanvaarding" heeft verricht is die mogelijkheid er nog.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag