Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


MIjn tuin grenst direct aan de tuin van de achterburen. Onze (stads)tuinen worden gescheiden door een schutting. Nu staat er in de tuin van de buren een hoge boom. Deze staat bijna pal aan de schutting. Ik schat op ongeveer een meter afstand. Deze boom ontneemt mij zonlicht en zorgt ervoor dat ik verminderd zonlicht heb vanaf 18:00 uur.

Ik zie graag dat deze boom verwijderd wordt. Ik ben slecht in het schatten van hoogtes, maar de boom is zeker 10-15 meter hoog.

Mag ik eisen dat mijn achterburen deze boom verwijderen?

Alvast bedankt.

Als de boom er al langer dan 20 jaar staat dan kunt u geen verwijdering meer vragen. Daarnaast mag een boom blijven staan als het midden van de stam op meer dan 2 meter van de perceelgrens staat. Wel kunt u vragen aan de buren om de boom dusdanig te snoeien dat u er geen of minder last van hebt.

Beoordeel dit antwoord:

Wettelijk mag een boom niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Deze afstand is in veel gemeentelijke verordeningen verkleind tot 1 meter.

Als de boom binnen deze afstand staat, kunt u in principe verwijdering van de boom eisen. Echter, als de boom al meer dan 20 jaar boven de schutting uit komt, is de kwestie verjaard en kunt u geen verwijdering meer eisen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag