Stel vraag

Particulier


Mijn scooter is op 5 augustus omstreeks 0.00 uur gestolen en deze is weer teruggevonden door de politie via getuigen op 6 augustus om 16.00 uur.

Nu heeft de verzekeringsmaatschappij bij de uitkering van de schade 100 euro eigen risico in mindering g gebracht terwijl het voertuig gestolen is geweest en total loss is verklaard door de expert van de verzekeringsmaatschappij.

Deze expert heeft de schade bepaald aan de hand van wat er op de marktplaats.nl verkocht wordt voor een kale scooter en nog niet eens een vergelijking gemaakt met scooters uit dezelfde bouwjaar. Een scooter in die bouwjaar en alle extra's die ik erop heb moeten plaatsen is wel 3x meer waard terwijl het schadebedrag wordt bepaald van wat er op marktplaats wordt verkocht. Ik ben verplicht gesteld door de verzekeringsmaatschappij om een ART slot te plaatsen op mijn scooter om mijn scooter sowieso verzekerd te krijgen.

Wij hebben de tussenpersoon gevraagd waarom er een eigen risico in mindering is gebracht op de totale schadebedrag.
Zij geven aan: letterlijk gekopieerd van mijn email bericht;
Op de verzekering is een casco dekking van toepassing, alleen het WA gedeelte van de verzekering kent geen eigen risico.
Daarnaast is het niet mogelijk de schade op een derde te verhalen, er is uiteraard sprake van een derde partij maar hiervan zijn geen persoonsgegevens bekend waardoor in dit geval ook het verhaal van het eigen risico helaas niet mogelijk is.
Terwijl mijn dekking bestaat uit wa schade aan personen 5.6/mln en schade aan zaak 2.5/mln, casco allrisk, ongevallen opzittenden bij overlijden 2,500 per zitplaats en bij blijvend invaliditeit 10.000 per zitplaats
Casco Allrisk 100 euro per schadegeval.

Mag dit zomaar? Is dit terecht?
Ik hoor graag van u wat uw mening hierover is.

Met vriendelijke groet,
GCH

Als er in de verzekeringsvoorwaarden een eigen risico is opgenomen van € 100,- dan mag de verzekering dit bedrag in mindering brengen op het schade bedrag. Als u het niet eens bent met de taxatie van de schade dan adviseer ik u om in de verzekeringvoorwaarden te kijken. Daar staat vaak een regeling in als er verschil van mening is over de taxatie.

Beoordeel dit antwoord:

Aan het eigen riscio van € 100 valt niets te doen. Dat staat zo in de polisvoorwaarden opgenomen (tenminste, zo lees ik de reactie van de tussenpersoon). Een eigen risico op de casco-schade (dus aan de eigen scooter) is ook heel gebruikelijk.

Wat betreft de dagwaarde van de scooter, heeft de expert de schade vastgesteld. Het is voor u belangrijk om materiaal te verzamelen waarmee u de expert (en de verzekeraar) ervan kunt overtuigen dat de dagwaarde van de scooter hoger moet zijn. Als uw scooter niet een kale standaard scooter is, maar (veel) extra accessoires heeft, dan kunt u aankoopbonnen van de accessoires overleggen. Daarmee toont u al een meerwaarde aan. Als de scooter regelmatig in onderhoud was bij een dealer kan een verklaring van de dealer ook helpen.

Eigen risico dus geen kans op succes. Dagwaarde van de scooter wel enige kans, mist u aannemelijk kunt maken dat de schatting van de expert te laag is.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag