Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


mijn schoonouders hebben meer als 50 jaar een huis gehuurd van bouwvereniging nederweert.40 jaar geleden heeft schoonvader een garage gebouwd bij dat huurhuis met toestemming van de bouwvereniging.nu zijn mijn schoonouders hulpbehoevend en verblijven in een verzorgingshuis,dus is de huur opgezegd.debouwvereniging zegt nu dat schoonouders de garage moeten opknappen of slopen op eigen kosten,is dat zo.



Ik heb geen goed nieuws voor u. Tenzij destijds schriftelijk is afgesproken dat deze 'zelf aangebrachte voorziening' bij het einde van de huur mocht blijven, dient een huurder deze te verwijderen (dan wel op te knappen). Anders mag verhuurder dit verwijderen op kosten van de huurder.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is destijds inderdaad destijds die afspraak gemaakt,maar dit document kunnen wij niet achterhalen.de bouwvereniging zegt nu dat huurder de garage mag laten staan,maar dan moet hij het wel opknappen.




Zonder bewijs zal men zoals al eerder aangegeven de garage moeten afbreken (of opknappen). Laat dit niet aan verhuurder over want dat is veel duurder.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hartlijk bedankt voor je advies.


Graag gedaan. Succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag