Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner heeft ons samenlevingscontract per brief opgezegd. Ik begrijp dat dan na een maand het contract is ontbonden. In het contract is opgenomen dat ik een bedrag heb ingelegd voor de gezamenlijke woning en dat dat bedrag weer aan mij komt na verkoop. Nu wil ik de woning overnemen, maar ik krijg dit niet binnen een maand geregeld. (mijn ex-partner zegt bijvoorbeeld afspraken af waardoor het langer duurt). Wordt in de verdeling, die nog gedaan moet worden, wel rekening gehouden met de afspraken die in het contract staan, ook als die maand voorbij is? Dus, krijg ik het door mij ingelegde geld wel terug?

Die vordering vanuit het samenlevingscontract verjaart niet zo maar (afhankelijk van de vraag of er nog iets specifieks in het contract is geregeld). Als uw ex-partner blijvend weigert, dan zult u een procedure in kort geding moeten aanvangen om te zorgen dat de ex wel meewerkt.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Mijn advies voor u en aan u is: neem contact op met de/een notaris. Hij is in deze de aangewezen persoon mede gelet op de contracten die zijn opgesteld. Hij kan u perfect informeren wat u te doen staat om dit voorval in goede banen te lijden en tot een goed einde te brengen.
U beide zult gelet op uw verhaal er en derde bij moeten halen om dit tot een goed en probleemloos einde te brengen.
Een orienterend gesprek/telefoontje met de notaris kost in de regel niets.Sucses bij het Notariaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag