Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner heeft kinderen met zijn expartner. Hij betaald voor de kinderen alimentatie maar voor zijn expartner niet. Nou willen wij een huis gaan kopen, en waarschijnlijk ook trouwen. Word er op het moment dat een van de twee gebeurd mijn loon bij die van mijn partner berekend waardoor hij meer alimentatie moet gaan betalen?

Nee uw inkomen telt alleen mee in de zin dat u samen geacht wordt de woonlasten te delen waarbij uw partner als het gaat om de kosten voor de helft mag meetellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Dhr Crawfurd, ik snap niet precies wat u met uw antwoord bedoeld. Betekend dit dus dat de ex van mijn partner meer alimentatie kan eisen omdat mijn partners woonlasten minder worden.


Zo kunt u het zien. Of de ex ook meer kan gaan vragen, is niet zeer waarschijnlijk. Dat heeft er mee te maken of de samenwoning of het trouwen daadwerkelijk een (relevante) wijziging van omstandigheden zal opleveren, bovendien is de behoefte van de de kinderen bepalend en als de draagkracht van uw partner destijds toereikend was, valt een vermeerdering niet te voorzien.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie! Het is me zo helemaal duidelijk.


Mocht de ex wel in rechte opkomen, dan adviseer ik u rechtskundige hulp in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag