Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Zakelijk


Mijn partner en ik zijn vorig jaar gescheiden. Onze mediator heeft toen een email gestuurd naar de woningbouwvereniging dat mijn ex daar vanaf feb niet meer woont en dat ik het huurcontract per die datum voortzet. Zo staat het ook in het convenant dat de huurovereenkomst per feb dpor de man voortgezet is. Mijn ex heeft toen een ander huurhuis gekregen bij een andere woningbouwvereniging en bijstand aangevraagd. Nu blijkt dat de email van de mediator niet genoeg was. Ze had zelf uit moeten schrijven.
Ik vroeg mij af of ze alsnog aanspraak zou kunnen maken op mijn huurhuis nu ze toch nog ingeschreven blijkt te staan op 2 adressen? Moet ik dan uit huis?

De afspraak die gemaakt is tussen beide partijen is bindend. Wat dat betreft, hoeft u dus niet bevreesd te zijn. U kunt uw ex vragen om zich uit te schrijven van uw adres. Doet zij dat niet, dan kunt u bij de gemeente melden dat zij ten onrechte nog op uw adres staat ingeschreven. De gemeente zal dat onderzoeken en als vastgesteld is dat zij niet op uw adres woont, zal zij worden uitgeschreven.
Dat zij nog staat ingeschreven op uw adres heeft mogelijk gevolgen voor bijvoorbeeld toeslagen en gemeentelijke belastingen. Het is dus wel verstandig om actie te ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag