Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn partner en ik hebben maanden geleden een vakantie naar egypte geboekt, nu zitten we met het probleem dat ze onlangs ziek is geworden (burn-out) en volgend de Arbo arts is een vakantie gunstig voor het herstel/rust maar hebben we de toestemming nodig van de werkgever.
de werkgever geeft aan dat het een goed idee is maar dat ze die dagen wel onbetaald verlof moet opnemen....en dat terwijl ze ziek gemeld is, klopt dit wel en lopen we de kans dat we niet op vakantie kunnen en de reeds betaalde 3000 euro kwijt zijn ???

Als uw partner niet ziek was geweest dan had ze voor de vakantie vakantiedagen moeten opnemen. Zou het niet mogelijk zijn om met de werkgever af te spreken dat uw partner vakantiedagen opneemt in plaats van onbetaald verlof en u zo toch op vakantie kunt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mr Martens

uiteraard hebben wij geen probleem mety het afboeken van verlof dagen voor deze vakantie ware het niet dat de werkgeven alle verlof heeft verrekend met de min uren uit het jaar ervoor wat wettelijk niet is toegestaan.
Ik ga een mail sturen naar de werkgever met de informatie zoals deze staat vermeld in artikel 7:634 BW Nieuwe wetgeving vakantiedagen sinds 1 jan 2012.

Op vakantie bij ziekte
•In principe mag een werknemer op vakantie tijdens zijn ziekte, tenzij de vakantie negatieve gevolgen heeft voor het herstel van de medewerker
•Om dit te kunnen beoordelen, mag de werkgever de vakantie aan de bedrijfsarts voorleggen.
•In een spreekuur bespreekt de bedrijfsarts de voorgenomen vakantie met de werknemer, waarna hij de eventuele nadelen daarvan aan beide partijen terugkoppelt.
•Uiteindelijk bepalen de werkgever en werknemer zelf of de medewerker op vakantie mag. De informatie van de bedrijfsarts is slechts een hulpmiddel.


Verrekening van min uren met vakantiedagen is inderdaad niet toegestaan. De werkgever heeft blijkbaar ook geen bezwaar tegen vakantie en dus moet hij ook toestaan dat u en uw partner met vakantie gaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mr. Martens ik heb onderstaande mail van de werkgever ontvangen, aangezien onze vakantie al over 2 weken is ben ik bang dat de werkgever het op de lange baan wil schuiven, mag hij onze vakantie zonder duidelijk bezwaar wijgeren. zowel arbo-arts als huisarts en psychologich begleider hebben er geen bezwaar tegen.

antwoord werkgever: wij hebben de kwestie voorgelegd aan verzekeraar en branchevereniging en zullen tzt hierop terugkomen.
Feit blijft dat toestemming van de werkgever nodig is en onder de huidige omstandigheid kan ik die ( nog ) niet geven.


alvast mijn dank voor uw moeite

mocht het nodig zijn hoe kan ik dan gebruik maken van uw diensten


Als de arbo arts adviseert om op vakantie te gaan en de huisarts en de psychologisch begeleider dit ook adviseren dan moet de werkgever met hele zwaarwegende argumenten komen om dit te weigeren. Dat hij de kwestie voorlegt aan zijn verzekeraar en de branchevereniging is zijn goed recht. De werkgever moet echter wel binnen een redelijke termijn met een antwoord komen. Daarom zou ik u adviseren te reageren op de mail van de werkgever dat u begrijpt dat hij overleg wil met zijn verzekeraar en de brancheorganisatie maar dat u er verwacht dat er wel uiterlijk 1 week voor de vakantie een beslissing genomen wordt. U kunt overigens via de link direct contact op deze site rechtstreeks met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag