Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn partner en ik hadden een notarieel samenlevingscontract. In deze tijd hebben wij haar ouders een erfenis ontvangen die wij enige jaren geleden hebben gebruikt voor aflossing hypotheek. Gezamenlijk een koophuis.
Onze relatie is beeindigd en onze samenlevingscontract wordt binnenkort officieel ontbonden. Ex blijft in het koophuis zitten en zal mij dus moeten uitkopen. In eerste instantie zou dit een bedrag zijn van 107.000 euro. Maar nu heeft zij in overleg met een notaris voor elkaar gekregen dat het geld erfenis van haar ouders van de waarde van het huis wordt afgetrokken, dus m.a.w. ik krijg veel minder dan de 107.000 euro. Wij waren samenwonend onder gemeenschap van goederen. Mag deze erfenis, ten gunste van haar, van de huidige waarde van het huis afgetrokken worden? Deze erfenis en de daarvoor gebruikte aflossing valt toch onder gemeenschap van goederen en zou dus niet (ten gunste van haar alleen0 gebuikte worden voor de huidige waarde aftrek? IK heb toch nog steeds recht op de helft van de huidige WOZ waarde?
Ik hoor graag van jullie wat jullie reactie is?
Alvast dank

Geachte heer/ mevrouw,
Er is wel wat meer informatie nodig voordat de vraag beantwoord kan worden. Maar de ouders van uw ex kunnen het eea hebben laten vastleggen mbt de erfenis, ondanks jullie samenleving onder gemeenschap van goederen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag