Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn oude huurbaas wil mijn gehele borg niet terugbetalen. Nadat zij het huis inspecteerde trof zij een ontbrekende buis aan. Zij heeft dit toen laten maken zonder mij in te lichten. De kosten verhaalt ze nu geheel op mij door het bedrag van de borg in te houden. Ik vind dat dat mij daarmee niet de mogelijkheid heeft geboden het probleem zelf op te lossen, zij heeft mij niet eerst ingelicht en mij dus die mogelijkheid ontnomen. Kunnen jullie aangeven of zij hiermee een wet overtreedt?



Verhuurder kan hier niet achteraf ineens mee aankomen. Er had een voorinspectie moeten worden gehouden, althans tenminste een eindinspectie, waarbij gebreken hadden moeten worden vastgelegd in een rapport. Bovendien had u dan in de gelegenheid gesteld moeten worden eventuele gebreken zelf te (laten) herstellen.

U kunt de verhuurder middels een aangetekende brief in gebreke stellen en sommeren om u alsnog binnen 14 dagen de waarborgsom terug te betalen. En aan te kondigen dat u bij gebreke daarvan aanspraak maakt op de wettelijke rente en rechtsmaatregelen zult laten nemen, waarvan de kosten ook op verhuurder verhaald worden.

U kunt voor hulp bij de brief en/of een eventuele procedure daarna vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de snelle respons!




Graag gedaan en succes.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag