Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn moeder is in November ' 011 als vruchtgebruikster van de woning van mijn overleden broer,komen te overlijden.De 5 erfgenamen krijgen het achterstallig onderhouden huis niet verkocht omdat 2 erfgenamen de zwager hebben gemachtigd voor hen op te komen.En deze blijft met de vraagprijs dwarsliggen.In juli vorig jaar heeft een broer van mij na vergeefse pogingen om tot overeenstemming te komen dit aan een advocaat voorgelegd.Deze heeft in januari jl. na vele vergeefse onderhandelingspogingen, de zwager laten weten dat hij het aan de rechter wil voorleggen. Hoelang kan dit alles nog duren voor dat er een uitspraak komt?



Dit kan maanden duren. Uw advocaat kan u hierover het beste informeren. U kunt hierover ook meer lezen op http://www.rechtspraak.nl/NAAR-DE-RECHTER/CIVIELE-RECHTER/PROCEDURES/Pages/default.aspx.


Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
indien er zich een serieuze koper aandient zou uw advocaat kunnen overwegen de termijn te bekorten, dit kan via de aanvraag van een versnelde procedure, het kort geding waarbij de rechter kan besluiten meteen uitspraak te doen in de hoofdzaak. Spoed kan aanwezig zijn als de koper u een korte reactietermijn geeft voordat zijn bod vervalt.
http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Amsterdam/OverDeRechtbank/Rechtsgebieden/Civiel%20recht/Pages/Team-Kort-Geding.aspx

Beoordeel dit antwoord:



Ik vraag mij ten zeerste af of deze kwestie zich leent voor een kort geding. Dat is immers niet meer dan een voorlopige voorziening en bovendien bedoeld voor eenvoudige kwesties (een loonvordering e.d.).
De rechter mag in kort geding geen formele vaststellingen doen (verklaring voor recht) doen, m.a.w. geen declaratoire vonnissen wijzen. En de rechter mag in kort geding ook geen constitutieve (vormt een nieuwe rechtstoestand of heft een bepaalde rechtstoestand op) vonnissen wijzen.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Doomernik,
De zwager (gehuwd met een van de zussen) wil dat mijn broer en ik alleen via een door hem gehanteerd e-mailadres contact met hen hebben.Mails onzerzijds rechtstreeks aan de zussen worden niet beantwoord.De makelaar heeft (eenmalig per abuis) wel rechtstreeks aan de zussen, na overleg met mij en mijn broer een conforme marktprijs voorgelegd.Zij antwoorden om bovengenoemde redenen hier niet op.
Vraag : mag de makelaar hen laten weten indien zij niet antwoorden hij er vanuit gaat dat ze met de prijs akkoord gaan?




Nee, zo werkt dat niet. U kunt voor meer informatie / hulp beter vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag