Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn moeder heeft een koophuis. Het huis staat te koop en is nog niet verkocht. Nu trekt mijn moeder in een huurappartement deze maand en blijven mijn zus en ikzelf achter in het koophuis, totdat het verkocht is. We hoeven geen huur of iets dergelijks te betalen. Mijn moeder is blij dat het huis bewoonbaar blijft en dus goed bijgehouden wordt door ons. Mag dit of moet dit op een bepaalde manier vastgelegd worden?



Ja, dat mag. Maar het is verstandig om dit in een bruikleenovereenkomst vast te leggen zodat de rechten en plichten voor iedereen duidelijk zijn. Geen huur betalen wil niet zeggen dat er niet bepaalde lasten/belastingen betaald hoeven te worden.

U kunt voor meer informatie / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

In aansluiting op het goede advies van mijn collega mevrouw Doomernik wijs ik u er wel op dat voor de belastingdienst het gratis laten bewonen van het huis als een schenking wordt gezien en dat kan dus gevolgen hebben zeker als er nog meer schenkingen plaatsvinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag