Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man wil scheiden. Hij is zijn baan kwijt en woont al bij zijn nieuwe vriendin. Hij krijgt van zijn werkgever een goudenhanddruk. Hij is bezig met het oprichten van een stamrecht bv. Volgens hem sta ik als partner geregistreerd. Hij is niet erg scheutig met informatie. Waar moet ik zeker opletten. Wat moet ik zeker niet doen.

Afhankelijk van hoe u bent gehuwd: gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden? Teken niets en bespaar niet op een advocaat, ook niet als hij aanbiedt om een gezamenlijke advocaat te nemen omdat het goedkoper is. Vaak ontstaan daaruit benadeelde partijen en moet er alsnog een aparte procedure komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank je wel voor het antwoord. Ik ben in gemeenschap v goederen getrouwd. Hij wil alles zo snel mogelijk regelen. Ik heb daar geen belang bij. Kan ik het rekken tot ik meer zekerheid heb over mijn positie. Ik wil graag in het huis blijven wonen. Kan ik eisen dat hij me daar voorlopig in compenseert. Hij heeft een dak boven zijn hoofd (woont bij zijn vriendin) speelt dat mee?


Ik begrijp dat u wellicht compensatie verlangt vanwege het emotionele lijden dat u is aangedaan. Echter daar bestaat geen wettelijke grondslag voor. Het zal wel even duren voordat het huis wordt verkocht gezien de huizenmarkt. Tenzij u de hypotheek zelfstandig kan overnemen, hebben jullie beiden gelijke financiƫle verplichtingen tov het huis. Uiteindelijk zal u moeten meewerken aan de verkoop van de woning, evt. via de rechter daartoe gedwongen worden. Ik adviseer u het niet zover te laten komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag