Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man is als ZZP'er ingehuurd door een ander voegersbedrijf. Dit voegersbedrijf zegt dat er voegwerk is afgekeurd op 1 project, hier wordt geld voor ingehouden van facturen van andere projecten. Volgens een inspectierapport is niet alles afgekeurd maar zijn er wat plekjes die niet goed zijn. In het inspectierapport staat tevens dat het de voorkeur heeft dat deze plekjes niet worden hersteld omdat dit de voegen verder zal aantasten. De hoofdaannemer heeft met ons afgesproken dat hij zich zou conformeren aan de uitslag van het inspectierapport.
De laatste factuur van dit project is van juli 2012 en een factuur van een ander project van november 2012. Meerdere malen aangegeven bij dit bedrijf dat ze moeten betalen, maar dit blijven ze weigeren. Dit even laten rusten om te bekijken wat ze zouden gaan doen. Op een gegeven moment weer een mail gestuurd met het verzoek alle openstaande facturen te voldoen. Krijgen we opeens te horen dat al het voegwerk is afgekeurd. Echter, de hoofdaannemer en aannemer waar mijn man het werk van heeft aangenomen weigeren op papier te laten zien dat al het werk daadwerkelijk is afgekeurd. Ze hebben geprobeerd mijn man herstelwerk te laten verrichten en beloofden dan de openstaande facturen alsnog te betalen. Mijn man wilde dit herstelwerk niet verrichten omdat we op papier niks hebben gezien en we denken dat ze een spelletje met ons spelen. Inmiddels zijn we maanden verder en zijn nog steeds niet alle facturen betaald. Wat kunnen we hiertegen doen?

Volgens mij staat vast dat niet al het werk dat is verricht deugdelijk was nu in het rapport staat dat er plekken zijn die niet goed zijn. De tegenpartij kan vragen om het voegwerk te herstellen. Ik begrijp dat dit ook is gebeurd maar dat uw man weigert om herstelwerk te doen. In dat geval kan uw man geen aanspraak maken op volledige vergoeding van zijn rekening. De tegenpartij heeft ook al wordt er niet gerepareerd toch aanspraak op schadevergoeding omdat het werk blijkbaar niet goed is uitgevoerd. Wel moet dat een redelijk bedrag zijn en ik kan niet inschatten of in dit geval niet teveel wordt ingehouden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag