Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn man heeft whiplash opgelopen door kop staart aanrijding. 2 vrachtwagens.
Zit nu 9mnd thuis en klachten blijven
Hebben een letsel specialist tegen partij heeft erkend.
Nu mijn vraag mijn man wilt graag ander werk gaan doen wat ook minder zijn nek enz belast. Mag/kan hij dat doen zonder dat de claim dan stopt als hij ander werk gaat doen.

Allereerst wens ik uw man een volledig en spoedig herstel toe.

Uw man kan in overleg met de behandelaar van de tegenpartij ander werk gaan doen, maar dat is niet aan te raden. Hij doet er verstandig aan de eindsituatie af te wachten, aangezien er nadien geen recht bestaat op een claim bij eventuele klachten. De claim stopt dan niet maar de hoogte van de vergoeding kan dan anders worden. De tegenpartij heeft de schade immers erkend. Uw letselschade specialist zou u hierop moeten attenderen. Mocht u andere vragen hebben of wilt u overstappen naar een andere letselschade specialist, dan kunt u direct en kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Het staat uw man natuurlijk vrij om ander werk te gaan doen. Of dit verstandig is hangt van veel dingen af. Wat voor een soort werk doet hij nu en wat voor een contract heeft hij? Zit hij nu ziek thuis?
Wellicht dat u uw belangenbehartiger kunt vragen om een arbeidsdeskundige te benoemen. Die gaat samen met uw man kijken welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met zijn klachten en beperkingen en naar zijn achtergrond qua opleiding en werkervaring.
De claim stopt overigens niet als uw man ander werk gaat doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag