Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man heeft een niet aangeboren hersenletsel en is daardoor niet meer bekwaam om een handtekening te zetten. Nu moest ik een onderbewindstelling aanvragen waardoor ik dus rechtsmatig een handtekening kon zetten om een hele kleine erfenis in ontvangst te kunnen nemen van een overleden oom van mijn man.
In overleg hebben we toen bij de notaris meteen onze zoon als 2e bewindvoerder laten vermelden zodat, wanneer mij iets overkomt, hij dan de zaken kan behartigen voor zijn vader zonder daar verdere kosten voor te maken.
Maar nu wil ik een kleine verbouwing in huis laten doen en moet daar de goedkeuring voor vragen bij het kantongerecht omdat de kosten meer dan 1500.-- zijn. Nu wil onze zoon geen handtekening zetten als 2e bewindvoerder. De zoon is 30 jaar, woont zelfstandig en is getrouwd.
Bestaat er een mogelijkheid dat ik alleen de bewindvoerder voor mijn man kan blijven? Of ben je altijd verplicht om 2 bewindvoerders aan te wijzen?
Het vermogen is goed, financieel is deze aanpassing in huis geen probleem, maar wettelijk moet ik als echtgenote toestemming aan de rechter vragen als ik meer uitgaven doe dan 1500.= euro. Je voelt je als echtgenote met handen en voeten vastzitten aan het kantongerecht. Mijn man woont thuis, is volledig afhankelijk van mij, en zolang het mogelijk is wil ik mijn man thuis houden in zijn eigen vertrouwde omgeving, daardoor de kleine aanpassing in huis zodat we hopenlijk nog lang samen met elkaar kunnen genieten van die dingen die er zijn.
Samengevat: kan ik de benoeming van 2e bewindvoerder van onze zoon ongedaan maken?

Beste,
als er verschil van mening is tussen de twee bewindvoerders kan de kantonrechter beslissen. Maar, gaat uw zoon zo ver dat hij de verbouwing aan de rechter voorlegt? Kunt u niet de verbouwactiviteiten opsplitsen? Het feit dat er een tweede bewindvoerder is, is gezien uw doelstelling nog steeds wel aan te bevelen namelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij moeten elk jaar een financieel overzicht opsturen naar het kantonrecht.Als ik meer dan 1500.= euro aan uitgave hebt voor misschien een nieuwe tv of auto of iets dergelijks, dan moet ik eerst een verzoek indienen voordat ik uitgeef en dat terwijl je in gemeenschap van goederen getrouwd bent. Nu kost deze aanpassing in huis ongeveer 10.000 euro, dus eerst een goedkeuring.
Ws heeft het ermee te maken dat wij bij het verzoek van onderbewindstelling geen splitsing hebben aangegeven van welke goederen. Maar daar heeft de notaris ons niets van doorgegeven en het was ons niet bekend dat we een beperking hadden van 1500.- euro aan uitgaven.
Als ik dit van te voren geweten had dan had ik dit verzoek nooit gedaan.
Maar hoe moet ik nu verder?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag