Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn man heeft al 3 jaar een contract voor onbepaalde tijd. nu werd er 2 maanden geleden aangegeven dat hij van de 40 uur naar de 30 uur moest ivm slechter lopen in het bedrijf.
hij kreeg toen een nieuw contract met zelfde functienaam, maar met 30 uur (zoals afgesproken) maar ook opeens nieuw proeftijd van 2 maanden en een concurentiestuk erin.
Mijn vraag is dan nu kan en mag dat? de laatste 2.

De proeftijd is niet van toepassing maar het concurrentiebeding zou wel van toepassing kunnen zijn. Als u het nieuwe contract al tekent zou ik het concurrentiebeding daarom niet accepteren.

Beoordeel dit antwoord:



Het nieuwe contract moet absoluut niet getekend worden!
Niet alleen vanwege het concurrentiebeding, maar ook omdat er voor de 10 uur verlies van werk geen ww-recht is op deze manier. Werkgever zou dat ook moeten weten en moeten komen met concrete eerlijke voorstellen zoals bijv. deelontslag. Dit is onder omstadigheden mogelijk.

Ik raad aan een ervaren arbeidsrechtjurist in te schakelen. U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag