Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn man en ik zijn al heel lang samen, getrouwd en hebben kinderen. We hebben lang in het buitenland gewoond en kwamen in 2006 weer naar Nederland. Daar heeft mijn man werk gekregen en is voor ditzelfde werk nu regelmatig in het buitenland. Doordat hij zo vaak weg was en dan vaak voor langere tijd daar zat dan in Nederland en het project nog even duurt (tot eind van dit voorjaar) zijn ik en de kinderen in augustus 2012 in dat land gaan wonen en uitgeschreven (vanwege schoolplicht) maar mijn man is nog steeds ingeschreven wegens werk, auto, zorg e.d. Nu is de gemeente hier moeilijk over aan het doen terwijl volgens de rijksoverheidsinformatie iemand ingeschreven kan blijven als hij niet langer dan 8 maanden van de 12 maanden in het buitenland vertoeft. Zij hebben hem uitgeschreven en wij hebben meerdere bezwaarschriften ingediend en nu een voorziening bij de voorzieningenrechter aangevraagd. Mijn man is van Duitse nationaliteit en EU burger met een onbeperkte vergunning voor NL. Om de zaak inhoudelijk te laten lopen moeten we griffierecht betalen.Onze vraag is als volgt; Als wij griffierecht betaald hebben, zijn daarmee dan de proceskosten, ongeacht winnen of verliezen, gedekt? Of komen we straks voor onaangename verrassingen te staan als we deze zaak zouden verliezen? De gemeente heeft hem per januari uitgeschreven (dit schreven zij in een brief eind maart) maar betekent dit dan dat al de lopende verzekeringen (denk aan auto) dan ook niet meer geldig zijn?
Ik hoop dat u ons hier meer (rustgevende) informatie over kan geven. Met vriendelijke groet T

Beste vraagsteller,
in het bestuursrecht is het zo dat de rechter de bezwaarde partij meestal niet veroordeelt in de proceskosten. (alleen bij kennelijk misbruik van procesrecht het geval). Ik wil u meegeven dat echtparen van elkaar af mogen wonen. (Europese rechtspraak). Een gevolg hiervan is dat men niet meer wordt geacht een echtgenoot te hebben gevolg naar het buitenland.
Uw man moet inderdaad uitkijken dat bepaalde verzekeringen eindigen, maar voor de zorg is hij verplicht verzekerd in Nederland. U mag mij ook direct contacteren; dan kunnen we samen even kijken naar relevante jurisprudentie die van toepassing kan zijn op uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag