Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en ik hebben vorig jaar alimentatie verlaging aangevraagd voor zijn dochter van 8 jaar.
Dit omdat wij samen een kindje hebben gekregen en het alimentatiebedrag veel te hoog was.(hij hoeft geen partneralimentatie te betalen!!)

Hier is de moeder niet blij mee. En heeft verteld alles op alles te zetten dat wij meer moeten gaan betalen.

Mijn man en zijn ex zijn al 8 jaar uit elkaar.
Ook heeft zei weer een kindje gekregen met een andere man.
Deze zijn ook weer uit elkaar.

Ze woont samen met 2 kindjes, 8 jaar en 3 jaar. werkt niet en heeft ook gezegd niet van plan te zijn ooit nog te gaan werken.

Nu komt het:
Omdat ze zo boos is dat wel de alimentatie omlaag hebben gebracht heeft ze nu aangegeven dat er voor mijn man en zijn dochter per 1 jan 2015 drastisch iets gaat veranderen.

Is dit lukraak een verzinsel of wijzigt er per 1 jan 2015 wat alimentatie betreft echt iets?

Hartelijk bedankt voor het lezen en u advies.

Per 1 januari a.s. zullen er inderdaad de nodige wijzigingen optreden in wetgeving ter zake kindregelingen, de Wet hervorming Kindregelingen treedt dan in werking. Dit zal gevolgen kunnen hebben voor de hoogte van de te betalen kinderalimentatie. Over het algemeen kan nu gezegd worden dat dit eerder tot een verlaging dan verhoging van de te betalen kinderalimentatie leidt. Of de herziening in uw situatie ook gevolgen heeft voor de hoogte van de kinderalimentatie is met de voorhanden zijnde informatie niet zo een-twee-drie te beoordelen. Indien u advies wenst kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag