Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Mijn kat is onlangs door een loslopende hond op straat gebeten. Deze hond verbleef bij een buurtgenoot, die de deur open had laten staan. De eigenaar van de hond deed ondertussen boodschappen. Ondanks een schriftelijke , en getekende verklaring van deze " toezichthouder" wil zijn verzekeraar de schade (forse dierenarts kosten) niet vergoeden. Deze schade zou ik moeten verhalen bij de eigenaar van de hond.
Is dit juist?

Ja dat is juist. De eigenaar van de hond ia in beginsel aansprakelijk voor de schade en niet de buurtgenoot waar de hond verbleef tijdens het winkelen van de eigenaar van de hond.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De eigenaar van de hond heb ik inmiddels ook aangesproken. Hij is niet verzekerd (zegt hijzelf). Procederen heeft weinig zin vrees ik want meneer is een beroeps-steuntrekker met verslavingsproblemen . Inmiddels is de kat is na een week dierenziekenhuis alsnog overleden en zit ik met een stapel rekeningen van om en nabij de 3000 euro en heb ik het gevoel dat ik een nachtmerrie ben beland.
Wat kan ik verder nog ondernemen om de schade vergoed te krijgen?


Helaas niets want alleen de eigenaar is aansprakelijk en als die niets heeft dan kunt u de schade niet verhalen. U kunt natuurlijk altijd proberen een brief te sturen waarin u de eigenaar aansprakelijk stelt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag